söndag 23 juni 2024

PIONER - HOT FOIL SPELLBINDERS

 Hej!


Idag har jag gjort två för mig ganska snabba kort då jag har gjort en minimal färgläggning på det ena kortet men lämnat det andra som det är.



Jag har använt min Glimmer hot foil maskin från Spellbinders




Här är mitt första kort. Jag började med att foliera Peonys från Spellbinders och klippte sedan ut motivet. I verkligheten blänker det så otroligt fint. Valde att inte färglägga motivet då jag tycker att det är så vackert som det är. Istället valde jag att foliera dubbla rektanglar från Spellbinders så att motivet ramades in samt monterade det på en silver mirror card matta från Craft consortium. Folien som jag använt på det här kortet följer med i startpaketet med maskinen.



Mitt andra kort är precis gjort på samma sätt men med den skillnaden att jag använt en rosa folie som finns i setet soft pastels, också det från Spellbinders.



Den här gången valde jag att lägga på lite färg med färgade blyers pennor som jag lätt strök över motivet med. Den vita pennan lade jag på i ett tjockare lager så att den skulle få lite mer effekt.




Om du inte testat att foliera ännu så gör det, det blir en så otrolig fin och härlig lyster.


Kram Sofie


VARUFÖRTECKNING: 

Verktyg: Glimmer hot foil maskin från Spellbinders

Glimmer hot foil  plate: Peony från Spellbinders

Glimmer hot foil  plate: Essential duo lines rectangles från Spellbinders

Hot foil: Satin pastels från Spellbinders

Papper: Silver mirror card från Craft consortium

måndag 10 juni 2024

HIPP HIPP HURRA - GUMMIAPAN

 Hej!

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev och visade något här, men idag gör jag äntligen det och som ett första inlägg har jag valt att göra ett lite manligare födelsedagskort med stämplar från Gummiapan.



Jag har använt de här två stämplarna, ett fyrfaldigt leve hipp hipp hurra och champagneglas.



Jag började med att stämpla champagneglasen med  en svart vattenfast dyna, jet black archival. Den finns dessutom på reapris i shoppen just nu. Jag valde att använda ett akvarellpapper från Vaessen creative, smmoth white water color paper.





Hittade inte mina maskeringspapper idag då jag har stökat om i mitt pysselrum så fick ta en post it lapp istället. Stämplade motivet och klippte bara rent det på den sidan som jag behövde maska.






Stämplade nästa stämpel lite över mitt motiv.





Resultatet blir att motivet kommer framför texten.





Valde att färglägga med mina  Clean Color real brush från Zig som är vattenlösliga pennor.





Här är motivet nästan färdig färglagt och man ser att jag har kommit lite utanför linjerna på flera ställen.




Och här har jag lagt till lite skuggor under motivet och texten och då lägger man inte längre lika mycket märke till att jag målat utanför även om det fortfarande är precis lika mycket färg där.




Stansade ut motivet med en kvadrat med stygn, en matta som är precis lite större än det utstansade samt en grön kortbas som är 12x16 cm.


Skål och Kram Sofie


VARUFÖRTECKNING:

Stämpel: ett fyrfaldigt leve hipp hipp hurra från Gummiapan

Stämpel: champagneglas från Gummiapan.

Stämpeldyna: Jet black archival ink pad från Tim Holtz, Ranger

Pennor: Clean color real brush från Zig

papper: Smooth white water color paper från Veassen creative

söndag 9 juni 2024

SKAKKORT HALLOWEEN

Halloween är, som ni säkert redan märkt, min favorittid på året. Häxor, spöken, svarta katter och pumpor...dekorationerna är oändligt många och det tar tvärstopp när det kommer till att dekorera huset. Däremot är det så väldans roligt att skapa kort för halloween. 

















Idag vill jag dela med mig av ett skakkort som jag har skapat utan dubbelhäftande skumgummitejp. Det är istället flera lager av stansmallen wonky window 2 från Whimsy stamps som skapar djupet i skakkortet genom att jag har limmat ihop dessa och låtit torka. Det var nog en 6-7 lager innan sista svarta pappret limmades på, men det beror på vad man använder för cardstock. Därefter skar jag ut en baksida och limmade på. 

När jag kom till den värmetåliga plastarket (acetat) så testade jag till en början med en antistatkudde innan jag stämplade Tim Holtz texter från tiny frights halloween och embossade. Såg det på en av alla videos jag sett på YouTube, men för mig fungerade det inte alls. Embossingpulvret fastnade på alla möjliga ställen och det blev inte alls bra. Så jag gjorde om och gjorde rätt och hoppade över antistatkudden innan jag stämplade och nu funkade det. Inga små prickar här och där och texten går att läsa. 

Plastarket limmade jag på den sista utstansade wonky window 2 som jag valde att använda i svart papper. 

Sen var det dags att stansa ut häxans ben frånTim Holtz frightful things halloween. Därefter färglade jag dem med clean color real brush i färgerna listade här nedan. Häxans ben fäste jag i kortet med fiskelina för att inte paljetterna skulle fastna. Sen hällde jag i olika paljettblandningar från Picket fence studios i de olika hålrummen och satte på framsidan. Jag valde att limma fast framsidan, något som jag var nära att ångra när jag inte väntade tillräckligt länge innan jag skakade. Otålig till tusen... men det gick bra och jag fick tillbaka paljetterna där de skulle vara.















Jag skapade ett A2-kort (4,25 x 5,5 inches) med orange bakgrund som jag fäste skakdelen på och därefter stansade jag ut eek i svart bakgrund med orangea bokstäver och utropstecken. Dessa fäste jag med lim.
Jag hoppas att detta inlägg kan ge er lite inspiration till att testa på skakkort och även till att påbörja alla dessa underbara Halloweenkort man kan skapa under året. 
Jag önskar er alla en underbar pysselstund och en härlig start på ett nytt projekt.