lördag 31 augusti 2024

KORT MED ÖGON, ÖGON, ÖGON... FRÅN AALL & CREATE

När jag förstod hur bra tillbehöret till stämplingsverktyget (stamp & spin tool) från Sizzix var på att t ex göra cirkelformade motiv, kunde jag inte motstå att prova på det hela med ögastämpeln från AALL & Create



Jag stämplade med stämpeldynor från Versafine Clair. De är perfekta för solida motiv och de ger alltid ett bra avtryck. Och om jag skulle ha missat att färga i någon del, kunde jag med lätthet ha färgat in motivet igen och tryckt av det mot papperet, i o m att stämpeln sitter kvar på samma ställe i stämplingsverktyget. 
Jag har använt mig av stämpeln #1153 1st sight från Autour de Mwa AALL & Create. 




Så här ser tillbehöret ut för cirkel- och mönsterstämpling ut. Det är en separat produkt från Sizzix. Den känns stadig och välgjord. 



Jag fortsatte sedan att stämpla med en textstämpel mellan ögonen. Det räcker att placera den en gång på papperet och sedan plocka upp det med stämpelplattan. Därefter får man vrida det ett eller två hack, för att se till att det hamnar rätt. Jag valde ordet Creative från stämpelsetet med de stiliga herrarna :). 



Stämpelsetet heter #463 The gentlemen och det är Janet Klein som har designat åt AALL & Create. 


Jag hittade ett käckt uttryck som med syn att göra i förpackning #48 Amusing Cuts av Autour de Mwa AALL & Create. I'm on a seafood diet. I see food and I eat it







söndag 25 augusti 2024

NALLE PUH - ECHO PARK

Hej!

Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten närmar sig med stormsteg, så vad passar inte bättre än att pyssla ihop några julkort. Jag har alltid varit barnsligt förtjust i Nalle Puh och kunde såklart inte motstå Echo parks papper och stämplar med den gula nallen. 




Till mitt först kort valde jag att använda stansmallar från Crealies för att skapa själva stomen. Jag har använt stansmallarna side step card. (dessa är tyvärr slut just nu i butiken men det finns så många fler roliga att välja på).




Det som inte är vanligt för mig är att jag valde att inte stämpla något motiv utan jag använde en färdig tag från blocket Winnie the pooh christmas. Jag använde papprena som är 15x15 cm. Samma papper finns även i 30,5x30,5 om man föredrar det.




Alla mönsterpapper kommer från samma block och de enfärgade pappren som matchar så bra är från ett paper pack solids .Som dekoration valde jag att sätta lite glitter i mitten på snöflingorna. Jag använde stickles från Ranger. Hittade även en passande klisterlapp att förstärka mitt hål med och satte fast ett smalt rött band.




Här är baksidan på kortet och valde att sätta dit en liten skrivruta för en bonushälsning.




Ville ju såklart även testa stämplarna så här ser ni även mitt andra kort.




Stämplade och färglade min lilla björn och för att det inte ska se ut som att han svävar i luften så tog jag en grå penna och ritade lite skugga under hans fötter. 




Tycker att den här texten är så mycket Puh och kommer att använda den så mycket. Stämplade texten med en svart dyna och sedan maskade jag bort julgranen som är på samma stämpel som snöflingorna. Stämplade dem med en ljusblå dyna och på med lite stickles. Ett snabbt och enkelt kort som jag gillar skarpt.

Kram Sofie

VARUFÖRTECKNING: 

papper: Winnie the pooh christmas 6x6 från Echo park
stämplar: grand christmas winnie the pooh från Echo park
Stansmallar: side step card från Crealies
glitter: stickles från Ranger
 

lördag 24 augusti 2024

ETT BLÅGRÖNT RUNT KORT MED AALL & CREATE

Här är ett kort där jag bland annat har skapat ett eget bakgrundspapper med massor av "stök"stämplar. Du hittar dessa, och en himla massa fler produkter från AALL & Create i webbshopen. 




Jag började med att stansa ut en rund form med en stansmall. Du hittar alla varor längst ned i inlägget den här gången.



Här kan du se alla produkter som jag har använt. Jag invigt de nya stämpeldynorna från Versafine Clair. Om man vill ha riktigt bra stämpeldynor för stämpling med solida motiv - d v s täckande motiv kontra konturmotiv, så är Versafinedynorna de bästa, tycker jag :). Det är gott om bläck i dynan och den räcker länge, såtillvida att locket är på när det inte används :). 



Jag fortsatte att stämpla med svart för att "trycka tillbaka" det blåa. 


Det är kul att skapa sitt eget mönster på detta vis. Jag brukar stämpla samma motiv två gånger - på diagonalen, för att det inte ska bli för rörigt... 



Här hittade jag fler roliga stämplar att leka med...



Nu är kollagestämplingen klar. 



Jag stansade ut den större cirkeln med en stansmall ur samma set.
Observera dock, att det är en stor stansmall, så det behövs en stansmaskin som är större än en vanlig Big Shotmaskin. Jag använder mig av en A4-maskin från Spellbinders. Det går även bra med en stor Gemini eller t ex Switch (Sizzix) :-)



Här ser du hur stansmallssetet ser ut. 



Jag letade fram ett huvudmotiv ur ett stämpelset med en stor fjäril. 
Jag färglade fjärilen med Zig-pennor - clean color real brush. Jag hittade också ett citat ur ett textstämpelset. 



Jag trasslade till lite svart sytråd och limmade fast det på valda ställen med Crystal glaze, ett genomskinligt lim från Nuvo. Därefter montereade jag texten "I'm here for you" på en kartongbit innan jag limmade fast det på kortet. Jag gjorde samma sak med fjärilen. 



På så sätt blir det ett bra lyft för fjärilens vingar. 



Jag dekorerade fjärilen med lite Stickles glitterlim


VARUFÖRTECKNING:

STANSMALLAR
#40 Symbol Tally


STÄMPLAR
1179 - Bound to return 
1180 - Chain framed
1181 - Dot dash grid
1074 - Terracotta potter 
1070 - Visual dreams 
457 - Background voices 
666 - Everyday sentiments
1173 - Petalled wings 

ÖVRIGA PRODUKTER 
stansmaskiner
Big shot starter kit 
Platinum 6 - Spellbinders
Gemini A4 - Crater's companion
Switch - Sizzix

limprodukter
crystal glaze - Nuvo
aleene's 

stämpeldynor 
Versafine Clair

lördag 17 augusti 2024

ETT RUNT KORT MED LUFTBALLONGER FRÅN AALL & CREATE

Jag tycker om runda kort och den här gången ville jag ta fasta på luftballongens runda form genom att göra ett runt kort. Produkterna kommer från AALL & Create och du hittar dem i webbshopen. 


Jag stämplade  luftballonger och moln på ett akvarellpapper. Jag använde mig av stämplarna från stämpelset #1187 Looney Ballooney



Jag färglade med akvarellpennor från Zig. 
Sedan stansade jag ut former med stansmallarna från stansmallsset #40 Symbol tally. Det finns även fina sifferstansmallar i detta set. 



Jag hittade ett citat om att inte ge upp sina drömmar i en förpackning med engelska, snorkiga, uttryck. Jag klippte bort den del som inte passade på det här kortet och limmade fast det med dubbelhäftande kudde. Don't give up on your dreams... och fler roliga uttryck finns i förpackning nummer #50 Hilarious headlines



Jag har dekorerat vissa delar av kortet med Stickles glitterlim



Jag gillar verkligen stansmallarna från AALL & Create. De är annorlunda och intresseväckande. 



lördag 10 augusti 2024

LAGER PÅ LAGER-KORT MED BLOMMOR FRÅN AALL & CREATE

Här är ett kort med produkter från AALL & Create. Besök gärna webbshopen för att se resten av deras utbud.  

Jag började med att stämpla blomman #1176 Best you ever had på akvarellpapper.
Jag fick jobba ett par gånger för att få med alla detaljer. Det blev bäst resultat när jag använde plastarket som stämpelkloss och på sätt kunde lyfta upp stämpeln i kanterna för att öka trycket i mittendelen. 

Jag målade blommorna på ett enkelt sätt med akvarellpennorna från Zig: Clean color real brush


Sedan skapade jag ett eget mönsterpapper med washitejp (#95 Something good) och stansade ut en form med den minsta rektangeln ur stansmalsset #33 Splodazzlers
Jag stansade även ut en form med den större stansmallen av vitt papper. 


Papperet med blommorna, skar jag ut med papperstrimmer (det finns olika typer i webbshopen) och rufsade sedan till kanterna med en sax


Jag virade svart metalltråd runt om det vita papperet för att skapa en känsla av en ram. 
Därefter stämplade jag upp ett citat ur stämpelset #666 Everyday sentiments. Det finns många användbara engelska uttryck i detta set. 



Jag monterade alla delar med kartongbitar mellan lagren, så att det inte skulle bli för platt. Jag använder lim från Aleene's, i o m att det håller över tid. 




Jag valde uttrycket "Hoping that you'll bloom again" till detta kort. 




söndag 4 augusti 2024

HAMBURGARE - MARIANNE DESIGN

Hej!

En stor favorit hos mig under sommaren är att grilla hamburgare så när jag såg den här underbara stansmallen med en hamburgare, creatable burgers från Marianne design kunde jag ju såklart inte stå emot den.



Jag började med att stansa ut alla delarna till hambugaren och färgade in kanterna lite på alla bitar med distress ink dynorna från Tim Holtz. För att jag inte ska behöva tvätta mina borstar hela tiden har jag köpt färgade borstar så att det är lätt att hålla reda på vilken borste som tillhör vilken färg. I  butiken finns det härliga borstar från Studio light.



Sedan börjar det roliga med att limma ihop hamburgaren och se den växa fram. Jag limmade lite längst ner på varje liten del och för att vara säker på att den ska hålla tog jag lite washitape som låg framme och fäste på baksidan. Absolut inte snyggt men det är ju inget som kommer att synas.



Nästa steg blev att borst in lite gul distress ink som bakgrund. Fäste en post-it lapp på min bakgrund för att få en rak linje.



Av någon anledning ville inte min action wobble fästa på distress inken så jag tog en liten spillbit av gult papper och limmade fast innan jag satte dit action wobblen. Den gula lappen kommer inte heller att synas på det färgiga kortet då hamburgaren täcker den.




Jag stämplade hipp hipp hurra från Gummiapan och monterade ihop kortet med en grön matta.




Jag är absolut ingen filmare men bjuder ändå på en liten snutt så att ni får se hur kul det är med action wobblers.




Kram Sofie

VARUFÖRTECKNING:

Stansmall: creatable burgers från Marianne design

Stämpel; hipp hipp hurra från gummiapan

Fjädring: action wobble från Hampton art

Stämpeldynor: distress ink från Tim Holtz

Infärgningsborstar: blending brushes från Studio light

lördag 3 augusti 2024

ETT S K NUMBERAMA-KORT med flicka och groda från AALL & Create

Här är, vad jag skulle kunna kalla för, ett numberama card. Jag har använt mig av produkter från AALL & Create



Jag började med att stansa ut en rektangulär form med en stansmall från set #34 Skycrossed paradise. Därefter använde jag mig av två sifferstämplar för att stämpla en ram runt papperet. 
Jag färgade in siffrorna med akvarellpennor från ZIG, clean color real brush-pennor



Därefter färgade jag in lite gula stjärnor genom en schablon, #126 Lotza stars. Jag använde mig av distress oxide ink (Fossilized amber) och en infärgningsborste. 


Därefter stämplade jag en flicka och en groda från stämpelset #1135 Princess and froggy. Innan jag klippte ut motiven och fäste dem, fäste jag lite wastitejp på bakgrunden.  
#72 Add it all up
#73 Counting dreams 


Avslutningsvis monterade jag den rektangulära formen på en bit svart papper som jag stansat ut med en större rektangulär form med rolig kant, som finns i samma stansmallskit.