söndag 15 september 2024

PINECONE PARADE - TONIC STUDIOS

Hej!

Det finns så mycket som jag älskar och så här års så vill jag bara fylla allt med kottar. Kottar är helt fantastiska så när jag såg Tonic Studios embossingfolder Pinecone parade föll jag pladask. Kunde ju såklart inte låta bli att leka med den och se hur olika resultatet kan bli.




Mitt förta försök blev en stor julklappsetikett där jag embossade ett akvarellpapper, intense white watercolor paper från Florence. Efter det borstade jag in distress ink över det embossade motivet, samt avslutade med att med ett lätt finger stryka på lite vax för att få ett skimmer. Jag använde White pearl från Finnabair. Avslutade med att limma på en utstansad god jul text från Gummiapan




Efter det så blev det tre kort i 5x7 inch. Till det första i rött valde jag att färga in hela pappret innan jag embossade motivet. Använt samma god jul stansmall och vax på alla tre korten men valt olika färgsättning.




Här blev kortet i svartvit skala.




För att tillslut bli ett kort helt i vitt.



Mitt sista kort är det som jag gillar bäst och jag använde mig av tekniken black out. Enkelt kan man säga att man använder baksidan av det embossade motivet, alltså sidan där motivet trycks in istället för höjs upp. Jag strök med distress dynorna på det upphöjda motivet direkt på embossingfoldern innan jag präglade motivet. Efter det tog jag min svarta dyna och drog med över pappret. Allt som inte är nertryckt ska bli riktigt svart. 




Ju mer man drar med sin dyna och det blir allt mer svart så poppar motivet fram och blir tydligt. Det var första gången men absolut inte sista som jag testade denna teknik.





Då jag tyckte att motivet blev så läckert valde jag att inte ha med någon utstansad god jul text , istället drog jag en tunn kant med stickles frosted lace från Ranger runt kanterna.

Kram Sofie


VARUFÖRTECKNING:

Embossingfolder: Pinecone parade från Tonic studios
Akvarellpapper: Intense white watercolor från Florence
Wax: White pearl från Finnabair
Stämpeldynor: Distress ink från Tim Holtz
Stansmall: God jul från Gummiapan
Glitterlim: Stickles frosted lace från Ranger

lördag 14 september 2024

HALLOWEENTAG MED PRODUKTER FRÅN AALL & CREATE

Äntligen är det dags att göra halloweenalster. Jag har ju fått en ny försändelse med designteammaterial att pyssla med :). 


Jag började med att färga in ett papper med distress oxide ink. Jag använde mig av infärgningsborstar för att få en mjuk känsla mellan färgerna. Sedan stansade jag ut en form med en av fyra härliga tagstansmallar från kit #27 Tag it yourself, som är designad av Autour de Mwa.  


Sedan stämplade jag ett träd och fladdermöss på tagen. Jag nyttjade stämplar från två olika stämpeset. 
#1203 Boosentials och #954 I love brains. Båda seten är designade av Janet Klein. 


Så här ser det ut när jag har stämplat. Jag har använt mig av en svart stämpeldyna vid namn Nocturne från Versafine clair. Det är ett bra heltäckande bläck och färgen i dynan räcker länge, så länge locket är på :). Det finns även refillflaskor till dessa dynor. 


Sedan ville jag skapa en "mark" för lille Frank att stå på, så jag nyttjade svartvit washitejp med siffror. Den heter #73 Counting dreams



Jag ville ha en text med på tagen, och den hittade jag i ett stämpelset som heter #1202 Zombie night. Kanske ser du även den lilla spindeln till vänster :). Den finns i stämpelset #1198 Dee of Darkness. Båda stämpelseten är designade av Janet Klein. 
Om du kommer ihåg stämpelsetet från ovan (I love brains), så finns det en liten mumiekille, som skulle kunna funka väl med Dee of Darkness. Jag får se till att fixa ett kort med dem tillsammans, tror jag :). 



Här kan du se när lille Frank(enstein) är på tagen. Jag har färglagt figuren med vattenbaserade pennor som heter Clean color real brush från Zig


Jag passar på att önska er en härlig höst. När jag skriver inlägget är det ett härligt sensommarväder med hög temperatur, men innan vi vet av det, är det regnigt och blåsigt. 

lördag 7 september 2024

WASHITEJPKORT med produkter från AALL & Create

Här är ett kort med ett washitejpmotiv i fokus. 



Jag började med att montera tejpbitarna på ett papper. Det är bäst att göra två tre stycken när man ändå håller på, i o m att bitarna inte kommer i rätt ordning. Washitejpen heter #99 Hotline ring.



Jag stansade ut en svart form med en stansmall från set #41 Woodland window. Jag stämplade sifferbårdstämplarna x antal gånger på ett papper innan jag stansade ut den mindre biten med en stansmall från samma set. Stämpelsetet heter #1156 Numero uno



Jag hittade ett uttryck i ephemera-set #48 Amusing cuts.... You'd be in good shape... if you ran as much as your mouth



Jag har skapat distans genom att limma fast kartongbitar mellan lagren. 



Här syns det kanske lite bättre. För att det ska hålla över tid, använder jag lim från Aleene's


Tejpen är lätt att applicera, men det gäller att se upp när man ska riva loss den från papperet, så att det inte sliter sönder papperet. Det finns nog en teknik för detta med :).  

måndag 2 september 2024

JULTOMTE - AALL &CREATE

 

Hej!

Idag visar jag ett julkort med den fantastiska jultomten , Sack of joy från AALL & create.



Så kul att färglägga med alla små detaljer.




Idag valde jag att färglägga med mina copics och efter att ha färglagt armen kom jag på att jag har ju maskeringsvätska, masking fluid från Tonic studios


'

Jag hade kunnat vara ännu mer noggrann när jag duttade på maskeringsvätskan men vet att det inte kommer att bli ett problem när jag fortsätter att färglägga. Hade jag däremot velat lämna det vitt hade jag varit noggrannare.




Medans maskeringsvärskan torkar färglägger jag andra områden på mitt motiv.




När maskeringsvätskan torkat spar jag så mycket tid då jag kan färglägga rakt över och inte måla försiktigt runt alla kanter. När det är klart är det bara att gnugga bort maskeringen med ett finger.




Stansade ut tomten med papyrus essence från AALL & create som jag känner på mig att jag kommer att ha som favoritstansmall för en lång tid framöver. Dessutom kommer den med så snygga fjärilar också.




Det blev ett 20x20 kort idag och jag bara älskar den här storleken på kort. I butiken finns det färdiga 8x8 kortbaser med matchande kuvert till från Craft UK unlimited. Bakgrundspapprena finns i blocket a christmas story från Studio Light.

Kram Sofie

VARUFÖRTECKNING:

Stämpel: Sack of joy från AALL & create
Maskering: masking fluid från Tonic studios
Stansmallar: papyrus essence från AALL & create
Kortbas: 8x8 cards and envelopes från Craft UK unlimited
Mönsterpapper: a christmas story från Studio Light.
Stansmall: god jul & gott nytt år från Gummiapan