onsdag 29 januari 2020

ART JOURNAL-SIDA MED AALL & CREATE

Här är ett bjärt art journal-uppslag med stämplar från AALL & Create.


Jag började med att jobba in akrylfärg från Color Plus genom en schablon, med hjälp av en geléplatta. Jag gjorde några olika sidor för att ha något att välja utav.
Jag jobbade även in rosa och blå akrylfärg - men de bilderna saknas, tyvärr.

Den fantastiska schablonen #87 Totally Dotty utgör grunden för upplägget.

Jag gjorde stämplar av de fräcka stansmallarna från AALL & Create, (ur tunt mossgummi) för att ha något att skapa textur och intresse med.
#12 code
#13 bursting buds
#14 cells 


Jag använde stämplarna för att lyfta upp färg från geléplattan, men också för att stämpla med.
Det som kan vara bra att tänka på är, att när stämplar tar vägen om en annan yta innan stämpling på den slutgiltiga ytan, hinner de bli spegelvända... Fördelen med att göra egna stämplar, är att man kan göra dubbla uppsättningar - så att man kan nyttja dem även på geléplattan :). 

Jag gjorde även en skarp mittendel till uppslaget, med hjälp av en schablon (#13 (dashes and dots) från AALL & Create. Jag färgade senare in den i en mattare gul färg, med hjälp av distress oxide ink från en geléplatta.



Sen fick jag den lysande idén (ha ha ha) att klippa ut de finfina glödlamporna från stämpelset #142 Edison game från AALL  & Create, för att kunna skapa mig en lampupphängning.


Den lilla prinsessan från stämpelset ... tillsammans med texten från stämpelset #190...
Jag provade att färglägga med akvarell-penslar från ZIG (clean color real brush). Jag måste medge att det var supersmidigt att kunna färga in motiv snabbt och lätt med färgen redo i penseln. Man kan jobba som så, att man drar ett streck med färg längs kanten och sedan jobbar ut färgen med en annan pensel - med lite vatten... Eller så nyttjar man färgens hela styrka :). 


Jag dekorerade lamporna med lite genomskinligt diamond stickles innan jag täckte det med genomskinligt lacklim (clear crystal glaze) från Tonic Studios. Clear crystal glaze är mer lättjobbat än t ex glossy accents, som har en tendens att vara för tjock och fastna i den smala pipen. CCG flyter ut fint och är en "dröm" att jobba med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar