lördag 12 oktober 2019

HALLOWEENTAVLA - KURS HOS SARI'S STAMPING STUDIO

Den 10 oktober var vi några som gjorde var sin halloweentavla /halloweenskylt, hemma hos mig. 
Tim Holtz / Sizzix, Craft EmotionsFinnabair och Aall & Create har gjort många roliga saker som går att kombinera till en härlig helhet. Jag lägger upp alla varor längst ned i inlägget. 



Visst är det en härlig kollektion vi har fått till :)...


Och det går lika bra att ha tavlan lodrät som vågrät :).


Vi krympte ned den stora döskallen - med krympplast.


Vi stansade ut bokstäver ur orange mossgummi.


Som vi sedan smutsade ned med stämpeldynefärg.


Kitteln fick sig en omgång med distressfärger och häxan likaså.
Fran-tage-pulvret (jag kallar det för effektpulver, i o m att du inte får ett perfekt "fint" resultat) ger kitteln ett härligt djup. Det kan vara en fördel att dutta ut lite lim för att få pulvret att fästa - innan du FÖRSIKTIGT smälter det med en embossingfön... Pulvret ett lättviktigt sådant, och har en tendens att flyga iväg om man går på för hårt med embossingfönen... Timpans (Ranger) fön är att föredra, i o m att den värmer mer än den blåser... Om du har en blås-fön, kan du värma pulvret underifrån...


Vi målade den utstansade döskallen (ur krympplast) (skull and crossbones) med tunnflytande vit akrylfärg. Detta fick självtorka i en dryg timma, innan vi krympte ned den och därefter sotade kanterna med en, rätt så hård pensel från Finnabair.



Bakgrundspapperet fick sig en omgång med olika nyanser av beige och brunt från distressdynorna. Jag använder mig gärna av en distress sprayer för att skapa vattenbadet.


Stämplarna från Aall & Create (#10) ger en fin textur till papperet. Trianglar, cirklar, rektanglar, siffror... Allt går att använda :).



Vi färgade in structure paste från Nellie Snellen med matt akrylfärg (impasto paint) från Finnabair /Prima. Vi använde palettknivar för att underlätta jobbet.
Vi lät färgen självtorka innan vi penslade på vax från Finnabair. (en sminkborste ger ett riktigt fint resultat...) (Vi nyttjade Firebird, men det finns många härliga färger att välja bland.)




1 kommentar: