måndag 19 augusti 2019

TOMTETAVLA FÄRDIG! PROJEKT DEL 2.

Jag är i hamn!
Äntligen blev den helt klar, tomtetavlan som jag fick min idé till efter jag sett Tim Holtz senaste släpp på Sizzix dies chapter 3. Jag rekommenderar er att se min film som är länkad sist i inlägget för att få exakt handledning hur jag har gjort.
Vill du se hur jag gjorde bakgrunden så kolla in min tidigare film eller blogginlägg.



Jag kommer att visa mycket kring dekorationerna idag.
Det som har varit bra att ha under projektet är en liten stansmaskin vid namn Sidekick. Det har varit skönt att inte behöva ta fram sin stora stansmaskin (Big shot eller t ex Gemini A4) varje gång.
Men i o m att jag inte får inte till torr-embossingen på den maskinen, har jag torrembossat för hand,  med en embossingpenna på papprets baksida när det utstansade pappret ligger kvar i diesen.



Jag ger de utstansade delarna ett slitet/distressat utseende genom att gnida en bomullspinne med vintage photo-färg distress ink på kanterna. Flaskorna (laboratory (stansmallsset från Tim Holtz / Sizzix) får ett lager med glossy accents och medan det fortfarande inte är torrt, lägger jag på det utstansade innehållet. När det är torrt lägger jag på ett lager glossy accents på själva innehållet för att därigenom skapa en rund illusion av flaskan.



Nu är det dags att montera ljusslingan vid taknocken på tavlan.
Det gör jag med hjälp av klämmor och Tonics jättebra lim. Lite pilligt är det, men med hjälp av tålamod och klämmor kommer den till slut på plats. Testa den att den fungerar och att du får lamporna i slingan där du vill ha dem.



Montera slingans dosa på baksidan av tavlan så att den är lättillgänglig när den skall användas.




Jag fortsätter med alla utstansade detaljer som jag vill ha med på tavlan.
Renarna (tjock stansmall Reindeer från Tim Holtz/Sizzix) målas flera gånger med vit akrylfärg från Finnabair/Prima marketing inc och sedan får de ett tjockt lager med glitter paste. Detsamma med taket.
Nissarnas ögon gör jag av nuvo crystal drops svart och vit.
Se videon exakt hur jag gör det.
Julklapparna och övrig dekoration får glitterlim och shimmer glitter
Till sist borrar jag hål i taknocken och renarna för att montera dem på taket. Jag har använt mig av grillpinnar i trä som jag har målat med svart akrylfärg




Sladden till ljusslingan målade jag med grå akrylfärg och sedan gjorde jag ett fönster av två runda dies (det finns flera stansmallar i basformer, från t ex Gummiapan i webbshopen) samt vellum och cardstock med träimitation (se tidigare blogginlägg). På vellumet tog jag glossy accents för att det skulle se ut som ett glasfönster.

Se till att ha korta grillpinnar, annars håller de inte, då renarna väger en del.
Nu är allt färdigt och du kan nu njuta av en underbar tomtetavla.



Lycka till!
Tack för att du tittat på mitt blogginlägg. Här kommer videon som helt visar hur jag har gjort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar