söndag 8 januari 2023

HANDGJORT KORT MED HUMLA FRÅN AALL & CREATE

 Hej!

Nu när alla helger är över har jag äntligen satt mig ner och skapat ett kort helt bara efter en längtan om att färglägga ett motiv som inte påminner om vintern och kylan som är utanför dörren. Till det här kortet har jag använt tre olika stämplar från setet Beautiful bees från Aall & Create. Det här setet med stämplar är så fantastiskt vackert och jag vet att jag kommer att göra så många kort med det under många år framöver.
Jag började med att stämpla upp huvudmotivet och en extra liten humla samt en nyponros som jag sedan färglade med Clean color real brush från Zig. När man färglägger med vattenlösliga pennor är det viktigt att använda en dyna som är vattenfast och inte flyter ut. Till det här motivet har jag använt Extreme black hybrid ink pad från My favourite things. I o m att det är en hybriddyna fungerar det att färglägga med alkoholbaserade pennor. Därtill är den vattenfast, så om man är osäker på vilken dyna man ska använda till vad så är den här helt perfekt.

Innan jag fortsätter med glitter på motivet gör jag färdigt kortet. Jag är annars specialist på att råka få glitter överallt.

Jag stansar ut motivet med stansmallar från Crealies och använder mitt favorit set, Rectangle slimline B die set. När jag har så här stora ytor som jag vill ha upphöjda använder jag mossgummi istället för 3-d kuddar eller 3-d tape. Jag skär till en bit mossgummi som är nästan lika stor som motivet.
Kanske inte det roligaste att se en baksida men så här stor bit mossgummi skär jag ut.
Nu är det dags för ett tunt lager med stickles på vingarna och i pistillerna på nyponrosorna. 
Jag tycker alltid att det är svårt att fånga glitter på bild och speciellt när man inte vill ha så mycket glitter, jag gillar när det bara är en liten hint och inte stjäl för mycket fokus.
Här är en närbild på den lilla humlan som jag klippt ut med sax.
Här är det färdiga kortet och lilla humlan samt nyponrosen längst ner sitter med 3-d kuddar. Visst längtar man till våren nu!

Kram Sofie


VARUFÖRTECKNING:

Stämplar: Beautiful bees från Aall & Create

Stämpeldyna: Extreme black hybrid ink pad från My favourite things

Pennor: Clean color real  brush från Zig

Stansmallar: Rectangle slimline B die set från CreaLies

Glitter: Stickles från Ranger

Mossgummi: Vitt mossgummi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar